Edebiyat
Divan Edebiyatı Üzerine Eleştiri
Geçenlerde divan edebiyatı üzerine kısa bir yazı yazdım.
‘Niye objektif olmuyorsun’ diye bir kaç arkadaşın tepkisini aldım.
İshak Paşa Sarayı’nın en güzel günü
ben, İshak Paşa Sarayı
adımda meymenet yok di mi
aşka dair bir ad yakışırdı aslında
olsun artık, elden gelen bir şey yok
Orhan Kemal ve Yaşar Kemal’in İzinde
Çukurova… bereketli ova… bire elli veren, taşa bile can veren, anaç ova…
Çukurova’nın rahmeti sadece bitkiye değil, üstünde yaşayan insana bile sirayet etmiştir.
Beren ve Luthien Kitabı
Bul beni çocuk..
Bul beni çocuk.. Herkesin herkese benzediği şu dünyada, herkes ne kadar da yaşlı kokuyor, sahip çık kişiliğine çocuk.. Dinle bakalım ne anlatıyor..
Fransa’da Ücretsiz Kısa Öykü Otomatları
Fransa’da Ücretsiz Kısa Öykü Otomatları okumayı sevenler için çok güzel bir haber olmalı. Tez zamanda ülkemizde görmek istediğimiz ücretsiz kısa öykü otomatları Türkiye’de nasıl karşılanırdı o da ayrı bir merak konusu tabi.
Yara
Anlam, telaşlı bir gecede, üst geçidi koşarak geçtikten sonra hazırlıksızca çarpmıştı gözlerime. Hiç o kadar düz bakan, koyu gözler görmemiştim..
Asi Koyunlar
”Milattan önce on binlerce çeşitli bitki ve hayvanları evcilleştirmeyi başarmış olan insan, dünya tarihinin en önemli devrimlerinden birini gerçekleştirdi: Tarım Devrimi. O orman senin bu mağara benim gezen insan, Tarım Devrimi sayesinde kıçının üstüne oturup, göçebelikten yerleşik hayata geçti. Buna müteakip, madem artık yerleştik, neden sevişmiyoruz diyerek avlanmaya harcadıkları tüm enerjilerini üremeye verdiler ve dünyadaki insan nüfusunu geometrik olarak artırmaya başladılar.