BEP Gelişimi İzleme Özet Formu (indir)

BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı) gelişimi izleme, özel eğitimde öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarını belirlemek ve eğitim programlarını kişiselleştirmek için kullanılan bir süreçtir. Bu sürecin bir özet formu, öğrencinin ilerlemesini hızlı bir şekilde değerlendirmek ve gerektiğinde eğitim stratejilerini güncellemek için kullanılır. Bu özet form, öğrencinin her bir alanındaki ilerlemeyi izlemek ve öğrencinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek için … Devamını oku

Özel eğitimde BEP nedir?

Özel eğitimde BEP nedir? BEP, Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı anlamına gelir. Özel eğitim gerektiren bireylerin, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bireyselleştirilerek planlanması ve uygulanması için hazırlanmış bir belgedir. BEP, öğrencinin ihtiyaçları, ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda hazırlanır. BEP’in amacı nedir? BEP’in amacı, özel eğitim gerektiren bireylerin, genel eğitim programında yer alan amaçlara ulaşmalarına yardımcı olmaktır. BEP ile öğrencilerin; … Devamını oku

BEP Hazırlama Aşamaları

Yazımız BEP Hazırlama Aşamaları ile başlayacak ve ardından BEP hazırlama aşamaları konusu dahilinde ek işlemleri de açıklayarak devam edecektir. Bireyselleştirilmiş eğitim planı yani BEP kurulu üyeleri ve diğer konular..

Devamını oku

Özel Eğitimde Tanılama

Özel eğitimde tanılama süreci planlamanın bir parçasıdır. Engelli birey, ne kadar yakından tanınırsa, değerlendirmesi yapılırsa eğitimi süreci de o kadar başarılı olacaktır. Okul yönetimi, rehber öğretmen, öğretmen, anne baba ve hatta birey bile bu süreçte yer almaktadır.

Devamını oku

Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı (BEP)

Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı yani BEP, özel eğitim sürecini iyi yürütmeye yarayan bir araçtır. Özel eğitim öğrencileri ile çalışmaya başlamadan önce insanlara çok zor gelen bir plandır. İşin içine girildikçe mantığı anlaşılır ve uygulayıcı öğretmenin işi de kolaylaşır.

Devamını oku